Serra del cadí: Comabona pel coll de la Balma.

Ruta per fer un matí això si, amb quasibé 1000 metres de desnivell. Desde el cim del Comabona tenim unes vistes espectaculars del Pirineu, el Pedraforca, Montserrat, vall de Núria i el Montseny. Al coll de la bauma i ha zona per fer picnic on hi podreu dinar i relazar-vos després de la ruta.

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: mitjana. (eviteu dies sense visibilitat i amb molt de sol)
Distància total: 8 (5 hores efectives caminant)
Alçada mínima:1643m (coll de la balma)
Alçada màxima: 2547m
Població més propera: Gisclareny (Àger)
Distància de referència desde Barcelona:  2 hores

mapa
Sortida desde coll de la Bauma. Puntets taronges desde el pàrquing

TRACK GPS AQUI

ATENCIO:

Si feu aquesta ruta hivernal, la vessant nord del cadí està composada per barrancs, s’ha d’anar equipat amb grampons, eviteu la sortida amb mala visibilitat i dies amb fort sol i calor, ja que no hi ha fonts aprop i és una zona sense arbres.

coll
Una mostra del temporal que vem trobar, amb neu, ben equipats.

Desde bagà, agafem la carretera direcció Gisclareny. Si poseu al navegador: restaurant Cal misèria hi arribareu perfectament. Podem deixar el cotxe al final del Camí de Gisclareny, on hi ha un lloc per deixar els cotxes i diversos indicadors. Si la feu a l’estiu i no hi ha neu, podeu arribar ben bé fins el coll de la Balma i deixar-hi el cotxe allà. Us estalviareu uns 3 quilòmetres de pista forestal, que a la tornada agraireu.

fins cal miseria
De Bagà fins Cal Misèria
mapa2
Sortida desde el pàrquing

La ruta es pot fer circular, però en aquest cas, el track tant sols marca el camí fins el cim desde el coll de la Balma. Doncs seguint el track, enfilem amunt, és un tram una mica feixuc, ja que hi ha força pendent i es recte amunt, fins que no diexem la pineda el paisatge és molt monòton. Quan deixem la pista principal no hi ha molta pèrdua, el camí no està marcat però tard o dora arribem al camí ben assenyelat.

pedraforca
Vistes de la cara nord del pedraforca

 

gallina pelada
Vistes del Gallina Pelada

A la cota 1800 s’acaben els arbres i podem contemplar el Gallina Pelada (2327m) i el Pedraforca (2503m). Les vistes son increibles. El cim del comabona no es pot veure fins que ben bé arribem al cim.

Una mica més amunt, arribem al coll de tarrers. Anem caminant per una petita vall molt marcada fins el coll de tarrers.

arribant al coll
Coll de Tarrers al fons

Al nord de les vistes tenim el pirineu i tota la Cerdanya. Enfilem cap a l’esquerra fins arribar al cim. La part nord del cadí està exposada si us acosteu a la carena. Aneu amb compte i a l’hivern, equipats amb grampons. Si no hi ha neu, el camí està perfectament marcat per la carena, si hi ha neu, seguiu la carena igualment per la part menys exposada i desde el coll en 15 minuts sereu al cim.

comabona
Cim del Comabona amb vistes dels sistemes montanyosos de la Vall d’Aran.

SALUT I A CAMINAR!

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s