La Pertussa – Les passarel.les – Congost de Mont rebei

Una ruta molt completa per fer durant tot el dia que parteix desde la mare de Déu de la Pertussa, fins al impressionant Congost de Mont Rebei. Per qui vulgui una mica d’aventura, pot escollir fer les passarel.les de Montfalcó, no aptes per qui pateixen de vertigen. Com a opció també hi podreu fer kayak, tant per pujar, com per baixar del congost.

 

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: mitjana
Distància total: 13km (7 hores efectives caminant)
Alçada mínima:509m
Alçada màxima: 840m
Població més propera: Corçà (Àger)
Distància de referència desde Barcelona: 3 hores

ruta

TRACK GPS AQUI

MAPA INTERACTIU AQUI

 

ATENCIÓ:
Aquesta ruta es pot començar desde 3 llocs diferents: desde el Refugi de Montfalcó, desde Corçà o desde el pàrquing de la Marieta. El track i la descripció de la ruta es fa partint de la Pertussa.

La sortida desde Corçà (de vermell) està equipada amb un petit pàrquing que està situat a uns 3 quilòmetres del poble de Corçà (a 34 minuts d’Àger), just a la ermita de la Pertussa.

El refugi de Montfalcó (marcat de groc) és una bon opció per fer nit, hi arribem desde Benabarre, el trajecte per arribar-hi és desde l’Aragó i el més llarg, si optem per aquesta sortida, per arribar al Congost haurem de passar per les passarel.les OBLIGATÒRIAMENT.

La sortida del pàrquing de la marieta (de verd) és la més accessible i si volem visitar només el Congost, sense les escales i la Pertussa, és la que haurem de triar. Doncs visitar el congost no implica més de 4 hores desde el pàrquing, això si, per arribar a la Pertussa hi haurem de dedicar ben bé 4 hores només anar.

 

mapa sortides
Orígens de la ruta marcats al mapa

Tal com hem comentat, la sortida comença desde la Mare de Déu de la Pertussa. Desde el parquing on deixem el cotxe hi ha 5 minuts escassos fins pujar el turonet i gaudir de les vistes. L’ermita està tancada però el lloc on està es una meravella.

4f3b75ae-0e6c-483a-9164-6d1195e18fa1
Ermita de la Mare de Déu de la Pertussa

Fem mitja volta i encarem el Gr direcció al Congost. Hem de seguir les marques de GR (linees blanques i vermelles) i també unes marques que son dues C de color vermell. No és un camí complicat, però convé portar GPS perquè hi ha un parell de trencalls, però en cas de dubte, seguir el camí principal.

El camí transcorre una mica per l’interior de la serra  i s’allunya una mica del pantà de Canelles però al cap d’unes dues hores arribarem al creuament que ens porta a la passarel.la. Podem fer la passarel.la primer i llavors tornar cap al final del congost, o bé continuar fins al final del congost i de tornada fer la passarel.la.

941c103b-fed1-498f-a725-4bc765313ffa
El pont i les escales una mica més amunt

Si tirem cap a la passarel.la aviat veiem el pont que travessa el pantà de Canelles, es mou una mica, però és completament segur.

8231521
El pont penjant
28f2baa6-15f0-444d-9095-069d398c1ea4
Vistes del pantà de Canelles desde el pont

Hem de vèncer un desnivell de bora 200 metres i arribem a l’entrada de la passarel.la. Si patiu de vertigen, ho passareu malament. Les passarel.les son d’anada i tornada, i només hi ha espai per una persona, si us trobeu amb algú de front, apreteu l’estòmac i feu-vos a un lloc. Es una experiència brutal.

4d7f2538-ca66-4383-997b-3af84645d4d3
Vista de la passarel.la desde la pujada

 

Un cop baixem tocarà pujar de nou i desfer tot el camí fins al congost. Arribem al creuament i continuem direcció el congost. El camí no té ja gaire desnivell i es limita a borejar l’aigua cap al congost.

8231517
El congost amb el camí excavat a la paret

Les vistes son inmillorables, el camí transcorre excavat a la roca. Es un tram perillós, ja que no hi ha barana al lateral que ens separi del vuit. S’ha de caminar amb cura. un cop arribem al final del congost, podem llogar un kayak o desfer el camí fins a la Pertussa.

SALUT I A CAMINAR!!

 

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s