Les cales de Begur

En aquest article repassarem les millors cales de begur, un dels municipis amb les millors caletes i racons de la costa brava, les repassarem de sud a nord, t’hi apuntes¿?

AIGUABLAVA, LA PISCINA I PLATJA FONDA

aiguablava psicina platja fonda

 


Aiguablava: aquesta és la primera cala que trobem després de Tamariu. és una platja amb poca fondària, amb una sorra ben fina. Perfecte per a la família, amb dutxes adaptades, rampes d’accés, esports nàutics, etc…S’hi arriba amb cotxe pràcticament fins la sorra on hi ha un ampli pàrquing per deixar-hi el cotxe. Per arribar-hi tant sols haurem de seguir els indicadors cap al parador d’aiguablava i la platja queda just al costat

Equipaments: duxtes adaptades, rampa d’accés a la platja

LOCALITZACIO GPS: 41.934176, 3.215908

aiguablava
cala d’aiguablava

Piscina natural: possiblement un dels llocs més característics de la costa de begur. Aquesta piscina pertany a uns apartaments i és de caràcter privat. Si teniu sort us hi podreu banyar. Això sí, és d’aigua salada. per arribar-hi haurem de dirigir-nos cap al carrer platja fonda, un cop arribem a un petit pàrquing hi deixarem el cotxe, la piscina està a escassos 5 minuts. de fet el camí per arribar-hi és el mateix que platja fonda, estan separades per deu minuts tant sols..

LOCALITZACIO: Carrer Platja Fonda, 36

piscina
fotografia de la piscina «natural»

Platja fonda: s’hi accedeix per unes petites escales que ens deixen a l’extrem sud de la platja. La seva sorra negra ens fara caminar ràpid sino ens volem cremar. Just a l’arribada hi ha un lloc per saltar pels més aventurers. Té una longitut de 170 metres.

LOCALITZACIO: Carrer Platja Fonda, 36

platja fonda
Arribada a platja fonda

SA TUNA-S’EIXUGADOR, AIGUAFREDA

sa tuna aiguafreda

Sa tuna: una meravellos cala de pedreta fina on hi trobem aigues cristal.lines i netes. hi ha un pàrquing just a l’entrada no gaire gran, convé anar-hi dora. una platja totalment equipada amb dutxes, restaurants a la bora i perfecte per la familia. A la dreta de la platja, hi trobem un camí que enfila cap al bosc, si el seguim arribem a s’eixugador, una platja meravellos de pedretes però que just entrar a l’aigua hi trobem sorra fina. L’arribada proporciona vistes increibles.

LOCALITZACIO I GPS:  Avinguda garbí 2, sa tuna  41.960476, 3.227274

sa tuna
sa tuna

 

Aiguafreda: una petita cala de 30 metres, hi tenim una zona per embarcacions i una petita zona de picnic.

LOCALITZACIO I GPS: Carrer d’aiguafreda s/n 41.964304, 3.225604

aiguafreda
aiguafreda

 

SA RIERA – ILLA ROJA

sa riera pals

Sa riera: és la cala més gran de les costes de begur. Amb prop de 300 metres de longitud. Hi accedim directament desde Begur seguint les indicacions cap a la platja. Tradicionalment ha sigut una cala de pecsadors i encara se’n conserven algunes cases a la bora de la platja. Perfectament equipada amb dutxes i restaurants. A l’esquerra marxa el camí de ronda cap a la cala Illa Roja i molta atenció, a meitat de camí, hi ha un petit trencall a cala del rei, una petita cala on hi accedirem per un caminet per on hi haurem de baixar amb molta cura, per no arribar a la cala d’una caiguda.

LOCALITZACIO I GPS: Carrer de sa riera, 41.972491, 3.211587

sa riera
sa riera
arribar illa roja
cala del rei (desde camí de ronda)

Illa roja: tota una icona de la cotsa brava. Aquesta platja nudista és única, possiblement la més fotografiada de la costa brava. Formada per una sorra gruixuda no disposa de cap equipament, ni restaurant, ni parquings, ni dutxes. HI podem accedir desde la platja de pals o desde el camí de ronda desde Sa Riera. Sovint les aigües d’aquesta cala són mogudes i no tant tranquiles com la resta de cales. Un paraís pels amants de la costa brava sens dubte.

LOCALITZACIO I GPS: 41.977008, 3.210648

illa roja
Panoràmica de illa roja

 

 

2 comentarios en “Les cales de Begur

  1. La piscina natural en Carrer Platja Fonda, 36
    he leido los comentarios en google maps y dicen que hay un guardia que no te deja ingresar al menos que vivas ahi. o sino le tienes que pagar buen dinero para ingresar. luego de las 16 la vacian. que pena que algo natural sea privado. que se hayan adueñado sin razon.

    Me gusta

    1. Esta piscina creo que pertenece a unos apartamentos que hay justo al lado. Lo de vaciarla yo no lo sabia… El tema es que yo no me tiré al agua porque estaba el vigilante. El tema es que no es una piscina natural propiamente dicha porque esta fabricada, el tema es que no se si es legal que te hagan pagar o que no te dejen banyar… Es una lastima realmente… 😥 Igualmente, en la costa brava hay calsa impresionanes, y gratis! jajajaja

      Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s