BASTIMENTS – VALLTER2K

Una excursió senzilla que us portarà al pic més oriental dels Pirineus i assoleix els 2881 metres; més enllà ja no hi ha cap cim que superi aquesta cota. Està situat a la confluència dels termes deSetcases i Queralbs. Hi veureu el naixement del riu Ter.

 

INFORMACIÓ DE LA RUTA (VALLTER 2000)

Dificultat: fàcil.
Distància total: 8,6km (3,5 hores efectives caminant)
Alçada mínima:2136 (coll de la balma)
Alçada màxima: 2881m
Població més propera: Setcases
Distància de referència desde Barcelona:  2 hores

 

L asortida la farem desde Vallter 2000, en en el nostre cas, vem decidir pujar fins a la meitat dle recorregut amb el telecadira de Valletr 2000, hi ha la opció de pujar pel refugi d’ulldeter i per les pistes caminant. marxant cap al refugi, és la ruta per on salvareu més desnivell, i si agafeu el telecadira, fareu una mica de trampa.

Enllaç wikiloc pels detalls de la ruta aqui

mapa

Un cop deixem el telecadira, ens dirigirem cap el coll de la marrana. Aquest coll separar les conques del Ter i el riu Freser. A mida que pugem, veurem a lanostra esquerra el Gra de Fajol, si us hi animeu el podeu fer, és un cim d’anada i tornada molt senzill.

coll-marrana
Arribant al coll de la marrana

Un cop arribats als 2560 metres del coll de la marrana, enfilem cap al cim del Bastiments, les vistes son espectaculars, a la nostra esquerra tindrem vistes al Pic de l’Infern, al Puigmal i a Nuria. L’ultim tram fins el cim és l’única etapa amb una pendent important. NO us espanteu, torbareu una creu, heu de seguir pujant una mica fins el cim.

bastiments
Bastiments – 2881 m

Un cop assolit el cim, a la vessant nord veurem el llac de Bacivers, just sota del cim de Bacivers. També podeu optar per fer el cim i baixar fins el llc, la ruta està marcada: seguir la carena fins el cim, en el nostre cas, baixarem cap al llac.

Llac: ruta blava    /   Cim: ruta vermella

bacivers

 

Un cop arribats al llac, enfilarem cap al coll de la geganta. Aquest coll ens proporcionara unes vistes espectaculars de la vessant nord francesa. Un cop creuat el coll de la geganta, tant sols ens queda tornar cap a Vallter desde la pista. Una ruta alternativa pot ser fer el Pic de la Dona, en aquest cas, un cop arribem al coll de la geganta, completem la volta carenant cap a l’esquerra.

coll-geganta
Coll de la geganta
vallter-32k
Vistes de Vallter 2000

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s