GR92 – De Cala Castell a Cala Estreta

Una de les millor rutes de la costa brava que es pot fer en poc menys de hora i mitja. La sortida és desde Cala castell als peus de un dels poblats ibèrics més característics de la costa al costat de la foradada i que continua per la costa fins arribar a mitg camí entre Palamós i Calella de Palafrugell. Un recorrigut on descobriras un seguit de cales on disfrutar de la Csota Brava amb traqnuilitat.

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: Fàcil (tot i que algun tram el camí té algun desnivell pedregós)
Distància total: 4.3km (anada)
Alçada mínima: 0m
Alçada màxima: 70m
Població més propera: Palamós
Distància de referència desde Barcelona: 1h

mapa

1-Cala castell           2-La foradad          3-Cala canyers            4-Cala corb

5-Cala estreta          6-Cala bona            7-cala de la cadena   8-Cala cap d’en planes

Enllaç wikiloc aqui

PUNT INICIAL DE LA RUTA (GOOGLE MAPS)

La ruta comença desde cala castell. Per arribar-hi, cal que agafis la C31, la’utovia de la costa brava i vagis direcció Palafrugell. Un cop passat Palamós (La Fsoca), trobaràs un indicador que marca la sor5tida cap a cala Castell, agafa aquesta sortida i ves seguint les indicacions cap a cala Castell. Un cop passis el camping Benelux, el pàrquing de cala castelles troba a 5 minuts. A l’estiu s’ha de pagar 5€ per deixar-hi el cotxe tot el dia.

sortida
desviament cap a cala castell

 

Un cop deixat el cotxe ja ens acostem a cala castell. Una de les cales més grans i vergesde la costa brava. Cala castell esta rodejada de boscos i canyes i la seva entrada és espectacular. Una platja de més de 100 metres de sorra blanca i on a la seva esquerra, un gran pedregar proporciona un fons marí espectacular pels amants de l’snorkel. Hi ha la opció de llogr un kayak per fer la ruta per mar. Hi ha dos «xiringuitos» on es pot dinar i pendre una cervesa amb calma. Una curiositat, a l’any 1994, un referendum va evitar que s’hi construís un camp de golf.

cala castell
Cala castell camí al poblat ibèric.

 

Just a l’esquerra de cala castell, continua el GR92 que passa pel poblat ibèric i al costat de la cala foradada on s’hi pot baixar seguint un petit sender que marxa pel costat del poblat ibèric. El poblat ibèric de Castell, és un assentament dels indiguets que data del segle VI fins a l’època romana i que va tenir la seva màxima esplendor durant els segles IV i III aC. Les restes conservades tenen una gran entitat i presenten un estat de conservació molt bo, i en alguns llocs s’han localitzat paraments de més d’1,5 metres d’alçada. Actualment es conserva una gran part de les estructures arquitectòniques del poblat ibèric, fet que ha permès reconstruir-ne la planta.

foradada
Cala foradada
poblat iberic
Poblat ibèric

 

El camí de ronda, adquireix una breu pujada i segueix per la costa per una pineda desde la cual les vistes de cala castell i el poblat ibèric son espectaculars.

poblat iberic desde cami
Vistes del poblat ibèric

 

Al cap duns 15 minuts i tot seguint la costa pel camí de ronda arribem a la pista forestal que va desde cala castell fins a les cases privilegiades que estan ben al costat del camí de ronda amb unes vistes inmillorables la costa brava. Al primer creuament, hem de girar a la dreta i el camí conitnua fins a una cala ben petita, cala canyers.

creuament
Desviament cap al GR92

Aquesta petita cala de tan sols 50 metres de longitud té una bellesa espectacular. Esta composada per grava fina. Tant sols hi ha dues petites cases de pescadors. El fons submarí, esta composat de sorra i pedres, cal entrar amb compte per si algun eriço es defensa, pero el paisatge del mar que s’obre davant és espectacular.

cala canyers
Cala canyers
cala canyers2
Cala canyers

 

cala canyers3
Cala canyers, al lateral

 

Un cop abandonem aquesta cala secreta i meravellosa, el cami continua fins a cap de canyers, on hi ha un mirador de la zona espectacular. El mirador es troba tant sols a 5 minuts de cala canyers. i des d’aquí es pot veure la següent cala: cala corb. Aquesta cala té un accés a través d’unes escales i té un espai reduit de sorra, de tant sols uns 10 metres. Una cala tranquila on degut a la seva situació queda arrasarada del mar i garantitza aigües tranquiles.

cala corb
Cala corb

Després d’aquesta cala, al cap de 10 minuts arribem a la resta de cales, la primera que trobem és cala estreta. La seva entrada és un regal pels ulls on es veu a primer cop d’ull una serie de platges curvades i separades per petits caps de roca que les separen. Cala estreta es troba en un entorn totalment natural i no hi ha una sola construcció. la cala és d’uns 100 metres i té uns fons marí espectacular. Aquesta cala i les següents no disposen de cap mena d’equipament i es pot anar caminant sense problema fins arribar al cap de’n planes, on el camí continua fins a calella de Palafrugell.

cala estreta
Arribada a cala estreta
cala etsreta bona
Cala estreta
cala cadena
Cala bona
cala cap den planes
cala cap d’en planes
cap den planes
cap d’en planes

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s