Camí de ronda: de Rosamar a Vallpresona

Ruta de poca durada entre la urbanització de Riumar i la cala de pedres de Vallpresona, passant per la Corcollada i la caleta dels Concagats. 5 platges i 4 estils diferents: Riumar es una cala de sorra blanca i amb més afluència, al costat cala canyet més petita i pedregosa, la Corcollada o Senyor Ramon es de sorra gruixuda i nudista, la caleta dels concagats es una caleta secreta, petita i sense gairebé gent, i Vallpresona és una cala pedregosa amb una illa al mitg, on hi podreu acampar i passar la nit.

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: mitjana (hi ha algun tram que s’ha de grimpar entre pedres)
Distància total: 4km (anada i tornada)
Alçada mínima: 0m
Alçada màxima: 70m
Població més propera: Urbanització Riumar
Distància de referència desde Barcelona: el que hi volgueu destinar, temps caminant, 1.5 hores.

mapa

Enllaç wikiloc aqui

PUNT INICIAL DE LA RUTA (GOOGLE MAPS)

La ruta comença al restaurant rosamar. Per arribar a la Urbanització de Rosamar, s’ha de seguir la carretera entre Tossa i Sant Feliu de Guíxols (GI-682) Si voleu enbtrar el cotxe a la urbanització, s’ha de pagar 10€, sinó es pot deixar el cotxe al revolt de la carretera i no pagar.

Un cop siguem al restaurant, hi ha un petit turonet des d’on es pot veure la cala Rosamar. Just quan passem pel costat del restaurant, enfilem aquest turó cap a l’esquerra, tindrem unes vistes fenomenals de la platja de rosamar i un mirador des d’on es veu tota la part del port de rosamar.

riumar1
Cala rosamar
mirador riumar
Mirador de rosamar
riumar2
vistes del restaurant desde el mirador

 

Un cop desfem el camí, en comptes d’anar a cala canyet directament, podem fer la volta al camí que veiem que passa pel costat de la llengua d’aigua de la foto anterior, es una pasare4la sense sortida que arriba a cala canyet, i molt bonic.

riumar4riumar3

 

Un cop hem arribat a casla canyet finalment arribem als esculls de riumar. És un indret màgic que comença just desde la cala de canyet, on una petita passarela feta de pedres ens porta fins dins el mar. Des dels petits ponts es pot saltar a l’aigua i és fàcil trobar-hi gent pescant. El tram de la pasarela és de poc més de 100 metres desde Canyet fins a l’extrem de la pasarela. Sens dubte un dels millors llocs entre Tossa i Sant Feliu de Guíxols.

pasarela
Inici del camí des de cala canyet
pasarela3
la pasarela dels esculls de rosamar
pasarela4
ultim pont de l’escull

 

Un cop hagueu disfrutat dels esculls, cal anar cap a la següent cala, la corcollada o cala del senyor Ramon, hi ha tres alternatives, la primera i més fàcil és agafar el cotxe i anar al pàrquing de la cala, la segona és anar seguint la linea de la costa per les pedres fins arribar-hi, i la tercera es agafar un camí que trenca a l’esquerra si tornem cap a la cala del canyet. És un tram dificultós, no equipat que cal fer amb compte.

LOCALITZACIÓ DE LA CALA DEL SENYOR RAMON

cap a ramon
pujada des de les pasareles
cap a ramon 2
vistes de rosamar des del final de la pujada

 

Continuant pel caminet que hem agafat, veiem, que arribem a un sender, a la dreta tornem cap a rosamar i a l’esquerra ens dirigim a la cala del senyor ramon. La cala del senyor Ramon, es una cala de sorra molt ample, d’uns 800 metres. es troba situada al quilòmetre 35 de la carretera que uneix Tossa i sant Feliu de Guixols. Si us agrada practicar l’snorquel, cap al cantó esquerra de la platja (mirant al mar) hi ha un fons marí pedregós molt ric amb vida. Tot i que disposa de pàrquing, no disposa de dutxes ni de serveis. És una cala on es pot practicar el nudisme.

cap a ramon 3
escales fins a la cala del senyor ramon
cap a ramon 4
extrem de la cala
ramon
cala del senyor ramon

 

Un cop deixem la cala del senyor ramon, continuem per un petit camí i pedres a l’altre extrem de la cala. Es un recorregut lineal, es tracta de anar recorrent la costa. Al cap de deu minuts escassos, arribem a la caleta dels concagats, una meravella natural i poc coneguda, on la soletat es un premi. No hi ha boies que limiten l’accés d’embarcacions, per la qual cosa cal anar amb compte amb l’entrada i sortida de gent. Te una longitud que no arriba als 30 metres i un fons marí molt ric, cal anar amb compte amb les onades i les roques.

cala secreta
cala dels concagats

 

LOCALITZACIÓ PLATJA VALLPRESONA

Per arribar a Vallpresona cal continuar el camí per l’altre extrem de la cala. HI ha un petit desnivell que cal fer amb cura. Un cop superat el tram, cal caminar uns 300 metres entre pedres de costa fins arribar a la platja propiament dita. Aqiesta és una platja totalment verge, abans s’hi permetia l’camapda permanent, ara simplement és possible acampar una nit. Aquesta platja totalment verge té prop de 300 metres. també s’hi pot practicar el nudisme.

 

cala secreta 2
vistes desde l’ultima pujada
vallpresona
platja de vallpresona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s