La costa de Tamariu: de cala d’aigua Xelida a Aiguablava

Tamariu es un petit poble, que pertany a Palafrugell, del baix Empordà, situat entre fornells i Llafranc. Disposa d’una població d’uns 300 habitants i antigament era nucli de pescadors. Gràcies a les platges que descobriràs el turisme ha augmentat moltissim. Pero si tries bé les dates, podras gaudir amb tranquilitat de les millor platges de la costa brava

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: Fàcil
Distància total: 2km (fins aiguablava cal agafar el cotxe)
Alçada mínima: 0m
Alçada màxima: 10m
Població més propera: Tamariu
Distància de referència desde Barcelona: 1h 30min

La arribada a Tamariu es fa desde l’autopista C-31, Ap7, sortida Costa Brava i arribant pràcticament a Palafrugell. Un cop arribes a Palafrugell seguir els indicadors de Tamariu és una feina ben senzilla.

Localització google maps:

Tamariu es caracteritza per carrers estrets derivats de les primeres cases de pescadors i de la urbanització derivada del turisme massiu. La platja està formada principalment per sorra de gra gruixut i graveta d’ortosa. Conté tres platges (dues de sorra de gra gruixut (platja dels lliris i platja gran) i una de pedres (aigua dolça).

3 platges
Panoramica de les platges

Just arribar, a ma dreta de la platja, hi ha l’Hotel Hostalillo, on hi ha una panoramica perfecte de la platja. El poblet de Tamariu consta d’un passeig al costat de la platja i una gran riera. En aquests dos espais és on es concentrant tots els restaurants de Tamariu. El 15 d’agost se celebra la festa major.

Hi ha un camí que marxa cap al sud direcció Llafranc on es pot visitar Cala Pedros i el far de Sant Sebastià.

cami a llafranc
Part dreta de la platja, d’aquí surt el camí cap a Llafranc

Un dels millors llocs per gaudir de les vistes de la platja de Tamariu és des de el hotel Hostalillo, on un bon esmorzar és pràcticament obligatori. Just sot l’hostal marxa el camí cap a Llafranc.

tamariu hotel
Vistes des de l’hotel

 

Un cop et cansis de Tamariu, agafa el cotxe direcció a aigua xelida, hi ha indicacions des de la sortida de Tamariu direcció a Begur. L’accés a aigua xelida es fa des del carrer des d’una zona residencial (Urbanització Aigua Xelida) allunyada del nucli urbà. (Carre l’Avi Xaixu)

 

 

acces
Accès a la platja des del carrer

Des de l’accés al carrer i al cap d’unes 20 escales arribes a la platja d’Aigua Xelida, primerament, el cami trenca a la dreta per accedir a la platja, i després continuaras el camí de l’esquerra per arribar a la Punta d’Esguard (Cala Marquesa). Té una longitud d’uns 46 metres, i una amplada d’uns dotze metres. La platja està formada per petites pedres i està envoltada de roques i pinedes.

En aquesta petita cala de poc més de 15 metres de longitud no hi ha cap mena de servei ni equipament i això proporciona un ambient salvatge, tranquil i autèntic.

aigua xelida 1
Accés a la platja
aigua xelida 2
Cala d’aigua Xelida

 

Un cop continues pel camñi que donava accés a la cala, comencem per un petit camí que ens dura fins a Punta ses Negres. Els arbres deformats pel vent fant d’aquest camí un tram realment màgic.

cami
Camí cap al punta ses negres

 

Aigua Xelida està formada per moltes mini-cales com la de En Gotes, la Sorellera, Font Hi ha una gran vista del conjunt de les cales fins al cap final. No hi ha gran espais de sorra, però si t’agrada estirar la platja a la tovallola, aquest és el teu racó. Tota la zona és idònia per al busseig. Els centres de submarinisme del lloc acudeixen sovint al foraió d’Aigua Xelida, un illot mig submergit situat davant de la platja on es poden veure espectaculars praderies de gorgònies.

bahi ses negres
Camí a la punta
punta sese negres2
Panoràmica de la zona

 

Una mica més amunt, arribaras a la Punta ses negres, hi ha una gran vista de tota la zona, i de Cala Marquesa. Cap al nord hi ha els penya-ssegats fins arribar a Aigua Blava. El camí des d’aigua Xelida fins el cap no és més de 15 minuts, però és un entorn realment màgic.

punta sese negres
Panoràmica de la zona

 

Un cop visitada la cala d’aigua Xelida, amb el cotxe pots dirigir-te a la cala d’Aiguablava. A tant sols 20 minuts en cotxe, un paradís d’aigua blava, com el seu nom indica.

La cala d’Aiguablava és un resum perfecte de totes les virtuts de la Costa Brava i, en particular, del litoral de Begur. Les aigües cristal·lines, el preciós entorn naturali els serveis de què disposa en fan una platja excel·lent. Té 75 metres de longitud i està formada per una sorra daurada de gra fi. El pendent d’entrada al mar és poc pronunciat. Disposa de dutxes, servei de vigilància, rampes d’accés per a persones amb mobilitat reduïda, aparcament, guingueta i diversos restaurants, on podràs tastar peix de platja i cuina típica catalana.

aigua blava
Panoràmica de la platja
aiguablava
Escales per veure la platja
aiguablava2
Vistes de la platja des de dalt

portada

 

 

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s