Serra del Montsià: la Foradada

La Foradada és un cim molt característic que es troba a la Serra del Montsià, a la comarca del Montsià. Des de la seva vista privilegiada a pràcticament 700 metres d’alçada podràs veure la totalitat del delta de l’Ebre, Amposta, Tortosa, i Deltebre. Un dels millors miradors de la província de Tarragona

Dificultat: Fàcil (recorregut fàcil excepte el petit tram de la escala y els corriols de les coves )
Distància total: 5km (2 hores – ruta lineal, que es pot fer circular)
Alçada mínima: 195m
Alçada màxima: 695m
Població més propera: Sant carles de la Ràpita
Distància de referència desde Barcelona: 2 hores

mapa wikiloc

Enllaç wikiloc aqui

INICI GOOGLE MAPS:

Cal tenir present que el punt inicial es el Parquing Jardi Coco, però la localització de Google maps és errònea, heu de anar a aquest punt:

Des de la carretera nacional 340, heu de anar cap a la carretera comarcal on hi ha aquests indicadors:

mapa arribada
Desviament a la dreta cap a l’inici de ruta

 

Un cop has aparcat al pàrquing, recomenable arribar aviat, perquè s’omple molt de cotxes i sinó tocarà aparcar al camí que dona accés al pàrquing. Un cop comences el camí apareixerà el primer creuament, tot i que la direcció a seguir és cap a la dreta, el camí de la esquerra puja més dret i té unes vistes més espectaculars ja està a la part sud. es pot fer ruta circular començant per la dreta i tornant pel camí de més pendent.

parquing
Pàrquing coco
primer creuament ruta dreta o plana
Creuament, el camí de la dreta és més planer i més llarg

Al cap de 30 minuts de pujada, i havent salvat uns 200 metres de desnivell, les vistes cap al nord ja comencen a deixar veure el delta de l’ebre, just darrere les montanyes que hi ha al pàrquing on has deixat el cotxe.

vistes del pàrquing
Vistes des del pàrquing

 

El camí et portara directament cap al cim de la Foradada. El camí transcorre per planta baixa i vegetació mediterrànea, no hi ha arbres de gran alçada per la cual cosa a l’estiu no hi ha espais de ombra i al hivern no hi ha barreres contra el vent. Cal tenir present la meteorologia.

vistes de la foradada
Vista del cim de la foradada

 

Al cap de 3/4 d’hora d’haver començat, arriba l’ultim tram de pujada, un petit sender que serpenteja fins arribar al cim. Des d’aquest punt, ja hi ha unes vistes espectaculars del delta de l’Ebre i de sant Carles de la Ràpita.

vistes de st carles
Vistes de Sant Carles

 

ultim tram de pujada
Ultim tram de pujada

 

Finalment, i una hora després d’haver començat la ruta, arribem al cim de la Foradada: una cresta de pedra calcària d’uns 20 metres d’alçada amb un gran forat de 3 metres d’alt per 25 d’ample i una cova a la part dreta. Pel forat pots observar a 700 metres sota tot el Delta de l’Ebre i els seus pobles. El cim no té pas cap estri ni marca ni creu. Les vistes a la cara nord donen al Mont Caro, i al nord Tortosa i Amposta.

vistes des de la foradadapunta de la banya i sant carles de la rapitavistes des del cim

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s