El far del fangar

Amb una alçada de 20 metres, la llum que projecta, blanca, es veu intermitentment cada 12 segons i té un abast de fins a 12 milles mar endins. També es veu des de bona part del delta de l’ebre, especialment des de les platges properes com la dels Eucaliptus, l’Aluet o la Marquesa. Et perdràs una posta de sol com aquesta¿?

Dificultat: Fàcil
Distància total: 8km (anar i tornar)
Alçada mínima: 0m
Alçada màxima: 0m
Població més propera: Deltebre
Distància de referència desde Barcelona: 2 hores

mapa inicial.png

La punta del Fangar és la península que s’endinsa a la mar al nord de la desembocadura de l’Ebre, davant la badia del Fangar. Es tracta d’una extensa fletxa litoral que inclou el sistema de sorrals i dunes mòbilsmés ben construït del Delta. Des del punt de vista de la fauna, l’aspecte més destacat és la importància de la zona per a la cria dels ocells marins. Té, a més, una considerable importància com a àrea de refugi i alimentació d’espècies d’ocells aquàtics migratoris.

La península té uns 6 km de llargada i 3 km d’amplada màxima, fins arribar al seu extrem, que rep el nom de punta del Fangar.

La ruta comença a la platja de la maqruesa i podràs deixar el cotxe a un pàrquing ampli, ben al costat de un restaurant que es diu: els vascos. La ruta simplement consisteix a seguir la platja direcció nord, fins arribar al far.

VASCOS
Parquing del restaurant els vascos

Un cop comences a deixar enrere el restaurant els vascos, ja es veu a la llunyania el far del fangar. La ruta es ben tranquila i just aabans d’arribar al far, apareixen les primeres dunes a mà esquerra. Les dunes de sorra son les parts més elevades del delta de l’ebre, on la alçada màxima en tot el delta és de tant sols 7 metres.

far 1
El far a la llunyania
dunes
Les dunes del far

 

Al cap de una hora de sortir del restaurant els vascos, arribaràs al far. Un emblemàtic punt de llum del delta de l’Ebre. El far s’amaga just darrere les últimes dunes que deixes a mà esquerra i està situat a uns 20 metres de la linea de costa. Un bon moment per visitar el far és al vespre, on poguer gaudir de la posta de sol.

arribada
Arribada
FAR 3
Far del fangar
far de nit
far de nit

Un cop abandones el far, al cap d’una hora ja has arribat al cotxe, i una bona proposta per sopar, és el restaurant, el Racó del Riu, a Deltebre, just al costat del pont que creua el riu ebre. un restaurant de cuina típica de l’ebre, mariscos, arrossos i anguila: Més info a: http://www.racodelriu.com/

Aqui teniu una petita mostra del que podreu menjar, mariscos del delta i pop a la brasa:

POP A LA BRASA
Pop a la brasa
MARISCOS
Mariscos del delta

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s