Els banys termals de Saint-Thomas i Dorres

Imagina contrarrestar el fred amb una mica de calor, amb aigua termal, amb unes vistes impressionants i una olor a sofre digne del dimoni. Ben aprop de Puigcerdà hi ha dos llocs on relaxar-se amb aigües termals a 38º i amb sort, envoltat de neu i amb vistes impressionants. Els banys de Saint Thomas disposen de 2 grans piscines, un jacuzzi i un amfiteatre i les termes de Dorres, son uns banys romans amb vistes al Puigmal i la Serra del Cadí.

SAINT-THOMAS

Els banys de Saint-Thomas, estan a situats a 40km de Puigcerdà, a uns 45 minuts en cotxe. Tenen un preu de 7€.

Localització a Google Maps:

Per arribar als banys de saint Thomas, tant sols cal seguir la carretera N116 que conecta Puigcerdà amb Perpinyà, i estar atents ald esviament a ma dreta un cop arribes a Fontpedrousse. Aquesta carretera et portarà directament a les termes.

thomas 1
Ruta des de Puigcerdà
thomas 2
desviament cap a Saint Thomas

Les termes de Saint Thomas, tenen una gran capacitat, estan equipats amb un gran vestuari, un hotel, una zona de bar, i una tenda on poder comprar productes de cosmètica. La zona exterior dels banys consta de:

– Jacuzzi (aigua a 37°C) amb 5 brolls horitzontals i 2 de verticals.
– Piscina gran (aigua a 37°C) amb 2 colls de cigne.
– Piscina infantil (aigua a 37°C).

L’aigua termal de Sant Tomàs fa part de les més calentes del tipus pirinenc (58°). L’aigua es refreda fins a 38º abans de portar-la a les piscines És sulfurosa, bicarbonatada, rica en fluor, en silici total i en oligoelements. El plàncton termal la fa lleugera i dolça per a la pell. Aquesta aigua excepcional, utilitzada natural, té efectes analgèsics, relaxants, antial·lèrgics i cicatritzants.

SAINT2SAINT3SAINT4

Ben aprop de Saint Thomas, hi ha unes aigües termals a la natura, sense pagar entrada, que son al mitg del bosc. A la següent fotografia pots veure amb un punt vermell on aparcar el cotxe i en blau el petit sender que marxa de la corva. Son uns banys petits i sense garantia sanitària, que solen estar bastant plens i per desgràcia amb bastanta brutícia.

thomas 3
Com arribar des de Saint Thomas
thomas 4
Fotografia d’arxiu dels banys

DORRES

Els banys de Dorres, estan a situats a 10km de Puigcerdà, a uns 10 minuts en cotxe. Tenen un preu de 5€.

Localització a Google Maps:

Per arribar als banys de Dorres, s’ha de sortir de Puigcerda direcció al petit poble de Ur, direcció Andorra, es pot passar per Bourg Madamme, o bé pel Nord de Puigcerdà. just abans d’arribar al poble de Dorres, passarem per un hotelet que es diu El Balcó de Dorres, just després hi ha un pàrquing on deixar el cotxe i seguir a peu

dorres 1
Camí des de Puigcerdà
dorres 2
Parquing de les termes
dorres 3
camí des del pàrquing

Des de sempre, els humans hem aprofitat les aigües termals per curar malalties amb banys terapèutics i les primeres notícies d’aquestes aigües termals daten de l’edat mitjana.

Les aigües termals de Dorres estan oberts de 8:30 a 19:30. Al recinte hi pots trobar dues piscines individuals tallades a partir d’un gran bloc de granit, apretades hi caven dues persones, per tant convé fer-hi passadetes aviam si queda lliure. Hi ha una gran piscina amb capacitat per unes 25 persones amb vistes a la Cerdanya, l’alçada de la piscina és d’uns 40cm, per tant hi hauràs d’estar estirat. Just a l’entrada dues piscines de pedra amb capacitat per 5 persones cadascuna, al costat de les pisicnes individuals, que estan dins un petit cobert.

Arribar-hi cap al tard i veure la posta de sol es una de les millors meravelles del pirineu.

TERMA 5
Panoràmica de Dorres
TERMA 6
Vistes desde la piscina
TERMA2
Piscina gran
TERMA3
PIscina individual
TERMA 4
Banys de perda

 

2 comentarios en “Els banys termals de Saint-Thomas i Dorres

    1. Vaya, toda la parte interior no la he visitado, soy un poco mas outdoor, pero me lo apunto!! Has estado tambien en las termas naturals de fontpedrousse¿? la lástima es que si hay mucha gente es un poco agobiante. Si puedes ir alguna dia entre semana es muy clave =)

      Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s