Turó de l’home i les Agudes

Ruta molt senzilla per fer el turo de l’home desde la font de passavets i baixant per les agudes. Deixem al cotxe just després del pantà de santa fe i comencem a caminar. Desde Sant Celoni fins on deixem el cotxe passarem per 30 minuts de curves i pujada.

Excursió apta per a totes les edats: desnmivell de 750 metres i tres hores de recorregut, bones vistes i aprop de casa.

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: mitjana
Distància total: 9.49km
Alçada mínima:1252m
Alçada màxima: 1706m
Població més propera: Campins

TRACK GPS AQUI

ruta

Comencem caminant desde la font de passavets, si hi porteu garrafes, molta gent se’n emporta aigua, bon moment per omplir la cantimplora.

passavets
Font de Passavets

 

La ruta està molt ben marcada i comencem pujant per una fageda que tant se val la època de l’any en què pugem, es un entorn màgic. El camí descriu una ziga-zaga per salvar el desnivell, però la pujada val la pena disfrutar-la.

cami de pujada
Cami que va pujant entre la fageda

Una mica més amunt passem per un antic pou de gel i enfilem cap al cim. Els pous de gel s’utilitzaven antigament per a conservar aliments frescos. Situat a la cara obaga, s’hi podia conservar neu durant molts mesos obtenint d’aquesta manera una nevera natural.

pou de gel
Pou de gel

Un cop dalt del turó de l’home, les vistes son espectaculars: hi podem veure el pirineu, tot el vallès, Montserrat, Barcelona, Sant Celoni, la Serra del Cadí i fins i tot les montanyes que marxen del cap de creus. Foto del cim del Turó de l’Home.

cim turó
Cim del Turó de l’Home

Després de disfrurtar la vista, baixem i enfilem la carena cap a les agudes. La ultima pujada fa una mica de pujada però és molt asequible. La baixada es fa just pel coll de les agudes fins la font de passavets de nou. Fotografia de les agudes amb el pantà de santa fe al fons.

les agudes
Les Agudes

Un bona ruta i podeu dinar al restaurant de Santa Fe del Montseny, un picnic a l’estany de Santa Fe o per qualsevol dels restaurants que hi ha de camí a campins: Can Giró, la Falda del Montseny, o can Carrau.

Track GPS i informació aquí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s