El Barri Gòtic de Barcelona

Una senzilla ruta pel barri gòtic de Barcelona. No us caldran mes de dues hores per perdre-hos pels carrers del nucli més antic de Barcelona. El Gòtic és un dels quatre barris que formen el districte de Ciutat Vella de la ciutat de Barcelona. És el nucli més antic de la ciutat i el seu centre històric.

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: fàcil
Distància total: 2.74km
Alçada mínima:0m
Alçada màxima: 100m
Població més propera: Barcelona

TRACK GPS AQUI

mapa

La plaça del Rei és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, situada al barri Gòtic. Conserva la disposició rectangular derivada del projecte d’urbanització que es va dur a terme durant el regnat de Martí l’Humà, a la segona meitat del segle XIV. Aquest projecte es proposava fer una plaça allargada on poder-hi celebrar torneigs i eliminar, així, el mercat que s’hi feia tradicionalment.[1] La plaça del Rei ha estat la seu històrica del poder comtal i reial a la ciutat.

plaça del rei
Plaça del rei

 

Just a la plaça del rei, podem enfilar cap a la catedral de barcelona passant per l’arxiu de la corona d’aragó on hi trobem un jardi interior digne de visitar. Hi podrem trobar la porta esculpida per Subirachs. Els precedents per a la de l’arxiu són les col·leccions de pergamins provinents de les escrivanies dels primers comtes de Barcelona i dels reis d’Aragó.

 

Tot seguit, podem visitar la catedral de Barcelona i el seu interior. La catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia és la catedral gòtica de Barcelona, seu de l’arquebisbat de Barcelona. La catedral es va construir durant els segles XIII al XV al mateix lloc on hi havia hagut una catedral romànica, i encara abans una de paleocristiana. La façana d’estil neogòtic, és moderna (segle XIX). L’edifici és Bé d’Interès Cultural i, des del 2 de novembre de 1929, Monument Històric Artístic Nacional.

Tot seguit, baixem pel carrer del bisbe i girem a la dreta fins la plaça de Sant Felip Neri. A la paret de l’església de Sant de Felip Neri encara es poden veure els reductes de la metralla d’una bomba llançada per l’aviació del bàndol nacional durant la Guerra Civil Espanyola. Va ser el 30 de gener de 1938 quan l’artefacte va esclatar on ara hi ha la plaça i va provocar quaranta-dues víctimes mortals, la majoria d’elles nens que s’havien anat a refugiar al soterrani de l’església.

20160507_190952
Plaça de sant Felip Neri

Tornem al carrer del bisbe i anem direcció plaça Sant Jaume, on hi trobem el palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Just travessar la Plaça Sant Jaume ens dirigim cap a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor.L’església dels sants Just i Pastor és una església gòtica situada a la plaça del mateix nom del Barri Gòtic de Barcelona, i dedicada als sants Just i Pastor. Va ser construïda sobre els fonaments de l’anterior temple romànic.

 

Ens enfilem pels carrerons del barri gòtic direcció Paseig Colon fins arribar a la plaça del carrer Milans. Una mica abans trobem el creuament del carrer Gignàs, una estreta X si mirem cap amunt. Al cap de uns metres arribem a la plaça del carrer Milans, Una perspectiva caratcterística si mirem cap amunt.

Doncs fins aquí la petita ruta pel barri gòtic de Barcelona…

Salut i a caminar!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s