Puigsacalm i el camí dels burros

El Puigsacalm està situat just entre Vic i Olot i tot i els seus modestos 1515 metres, ens proporciona unes vistes úniques de tot Catalunya: el Cadí, Tavertet, Andorra, el Montseny, Núria i fins i tot Roses. Visitarem també el Puig dels LLops i tornarem per l’antic camí dels burros, amb algun pas on les cadenes ens ajudaran a passar. Us hi apunteu¿?

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: Facil
Distància total: 11km (4 hores)
Alçada mínima:1167m
Alçada màxima: 1515m
Població més propera: Joanetes – Sant Esteve d’en Bas
Distància de referència desde Barcelona:  1.15 hores

mapa-inicial

Enllaç wikiloc aqui

La ruta comença just al coll de bracons. A la mateixa corba ja trobem el camí que enfila per la pedra cap al puigsacalm. A partir d’aqui anirem seguint el camí fins al Coll de Sant Bartomeu. Aquest tram transcorre per l’interior d’una fageda increible i amb molt poc desnivell.

Un cop sortim de la fageda, arribem a la font tornadissa, on podrem recarregar cantimplores i després d’una breu pujada pel prat trobarem unes vistes excepcionals. Aquesta tram és la pujada més forta de la sortida, però no és gaire llarga. Després de travessar els diferents prats trobarem un corriol que planeja fins a els peus del Puigsacalm. Aquesta última pujada és forta però amb una distància molt curta, tant sols 5 minuts.

font-tornadissa
Font Tornadissa

Just abans d’enfilar cap al Puigsacalm, trobem un trencall on hi veiem indicat el camí dels burros, el sentit d’aquesta ruta es indiferent i la dificultat és exactament la mateixa, en el nostre cas, farem el camí dels burros de tornada.

creuament
Creuament cap al camí dels burros

 

Un cop dalt del cim de Puigsacalm les vistes són increïbles. podem veure cap al sud el Montseny, el Collsacabra, cantonigros, el Santuari de cabrera i fins i tot barcelona. Cap al nord veiem el puigmail, Andorra i ben al fons el Pedraforca. I just al costat est, la zona volcànica de la garrotxa i Olot.

vistes-3
Vistes de Olot, l zona volcànica de la Garrotxa i al fons Roses
vistes-2
Vistes de Montserrat, el Pedraforca, el Cadí i al fons el pirineu Andorrà
vistes-1
Cap al sud trobem el Montseny, la fageda de la grevolosa just davant, i a mitg camí el tavertet i el pantà de sau.

Anirem direcció al veí del Puigsacalm. El cim de Puig dels Llops.
El cim del Puig dels Llops el trobem a pocs metres de distància del Puigsacalm i la veritat val molt la pena ja que a part de les vistes podem agafar el conegut camí dels burros.

puig-dels-llops
Puig dels llops

Aquest camí del pas dels Burros es sens dubte el més aeri, però sense dificultat. Hi ha unes vistes increïbles durant tota la ruta i mereix l’esforç i el desnivell que hem hagut de superar. Tot el desnivell que fem desde el Puig dels LLops, l’haurem de fer de nou, però val molt la pena. tan sols hi ha un tram equipat amb cadena però no es gens perillós. El camí es un sender que seguirem seguirem fins trobarem la mateixa una cruïlla que hem passat abans de pujada a Puigsacalm.

cami-dels-burros2
Vistes desde el camí dels burros
tram-equipat
Petit tram equipat, sense dificultat
cami-dels-burros
Camñi dels burros de tornada cap al creuament entre el Puigsacalm i el camí dels burros

Desfarem el camí i tornarem a la collada de bracons.

 

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s