Tavertet – Puig de la Força

Coneixeu el Puig de la Força, un petit cingle a al costat del tavertet des d’on el pantà de Sau es fa ben petit als nostres peus. Una sortida que ens permetrà baixar fins a l’embassament mñitic del Collsacabara o bé desfer el camñi i dinar al Tavertet. Comencem¿?

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: fàcil
Distància total: 8km (anar i tornar pel mateix camí)
Alçada mínima: 931 m
Alçada màxima: 735 m
Població més propera: Tavertet
Distància de referència desde Barcelona:  1.15 hores

ruta-puig-de-la-forca

Enllaç wikiloc aqui

Comencem la ruta desde el Tavertet, limita al nord amb el Collsacabra i al sud amb les guilleries. El poble va estar aïllat i sense carretera fins ben entrada la segona meitat del segle XX. Això, i l’espectacular entorn natural que l’envolta; frondosos boscos i cingleres, el proveeixen d’un encant molt especial. Els darrers 20 anys el poble ha crescut força, però ha sabut mantenir un bon equilibri estètic entre les antigues cases del 1700 – 1800 i les construccions més modernes. El municipi és també un bon punt de partida per a excursions i passejades per a tots els nivells. La natura salvatge és per tot arreu i a ben poca distància del nucli urbà.

Just començar la ruta, podem veure el pantà de Sau als nostres peus i si hi ha les condicions idonees hi poeu veure el montseny mirant al sud i les Guilleries, la vista es espectacular.

vistes-de-sau-3vsites-de-sau-2

Un cop csortim del tavertet, el camñi segueix una pista forestal molt ben marcada i sense pèrdua, el pantà de sau ens queda just a la esquerra tota l’estona. Per aquells que volgueu anar amb nens, fins arribar al puig de la Força no hi ha pràcticament dificultat. Hi ha una petita bifurcació a la drta al cap duns 15 minuts per on voregem la cinglera del pantà de sau. Si passem aquest trencall, la pista acaba portant al mateix lloc.

ermita-de-saua
Vistes de l’ermita de Sau desde la cinglera.

Contineum pel camñi, fins arribar a una masia molt gran, en aquest punt girarem a mà esquerra continuant veien el pantà a la nostra dreta. Cal estar molt pendent després d’una baixada de pedra on just acabar el pedregar hi ha un trencall a ma esquerra per on anirem al puig de la Força, si continuem recte, borejarem la cinglera però no arribarem al Puig de la Força.

arribant-al-trencall
Biaxada de pedra on hi ha el trencall al final
trencall-a-ma-esquerre
Trencall a mà esquerra

 

A partir d’aqeust punt, el camí baixa per la cinglera és un tram bastant pronunciat però sense dificultat tècnica. Cal anar amb compte però res mes. A mida que baixem i passem per les escales arribem a un petit racó des d’on les vistes del pantà son increibles.

 

arribant-al-puig
Vistes del pantà despres de les escales

 

Un cop arribem a aquest punt, tant sols cal continuar el camí fins arribar a una bifurcació on hi ha un cartell informatiu. Despres d’aquest piló, hem de continuar sempre pendent amunt per arribar al Puig de la força. Un cop tornem, si anem a la dreta del piló, podrem baixar al pantà de Sau i tornar al tavertet pel pantà seguint les indicacions. La tornada al tavertet és d’una hora i mitja aproximadament desde el pantà.

20161008_132338
Piló informatiu, a la dreta baixem al pantà, amunt cap al puig de la força.
alternativa-tornada
Ruta de tornada alternativa.

Un cop aquí, tant sols ens queda anar amunt, sempre amunt i arribem al puig de la Força, les vistes son espectaculars.

 

vistes-del-puig-de-la-forca
Puig de la força

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s