Santuari de Cabrera

El santuari de cabrera està situat damunt les cingleres del Collsacabra. Un lloc per molts desconegut a la comarca d’Osona. Un cop arribem damunt de la cinglera, les vistes son espectaculars: desde els pirineus, a la plana de vic i les Guilleries. I una petita sorpresa: al santuari hi podreu dinar un bon tiberi, això si, reserveu abans. Us hi apunteu¿?

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: Mitjana
Distància total: 6km (3 hores)
Alçada mínima:973m
Alçada màxima: 1361m
Població més propera: Cantonigrós – l’Esquirol
Distància de referència desde Barcelona:  1.15 hores

sortida-mapa

enllaç wikiloc aqui

La ruta comença a sant Julià de Cabrera, s’hi accedeix desde la C-153 entre Vic i la Vall de’n bas. Al punt quilomètric 21 (abans d’arribar a Cantonigròs) i just després d’un pont, hi trobem un camí pavimentat que gira a l’esquerra, el seguirem fins a una gran masia on deixarem el cotxe.

sortida
punt de sortida

 

El camí comença creuant una petita portella que evita que les vaques escampin la boira. La travessem i ens dirigim cap a l’esquerra cap a l’extrem de la cinglera cap a on ens dirigirem. Un cop enfilem el camí no hi ha pèrdua, això si, hem d’estar pendents a un petit trencall on hi ha un indicador. Hem de anar en direcció a Cabrera per la Serrica.

creuament
Trencall

 

Seguim amunt i ven aviat comencem a trobar alguns passos equipats, molt senzills cal dir. Ni requereixen cap mena de força física, simplement saber on posem els peus. UN cop continuem pujant, anem veient que arribem al damunt de la cinglera. Un cop arribats a la alçada màxima, descobrim una breu fageda que travessarem.

pas-equipat
pas equipat

 

vistes-2
Pujant per la carena

A partir d’aquí, el desnivell desapareix i continuem per dalt de la cinglera disfrutant de les vistes del Cabrerès. Arribarem a un lloc on hi ha un petit sender que es bifurca a la dreta, continuarem recte simplement per arribar a un punt sense sortida, però amb vistes genials del santuari. Just després, desfem el camñi i enfilem pel sender que hem deixat enrere. Pasarem per una petita passarela i enfilarem 4 roques amunt fins el santuari.

vistesvistes-3vistes-cabreres

pasarela
Passarela

Al cap de 10 minuts, ja hem arribat al santuari passant per un troç de cinglera molt peculiar, un stil passarela on hi ha barranc a la dreta i desnivell a ma esquerre. Continuem recte fins el santuari.

santuarisantuari2

 

Un cop arribem al santuari, podem escollir dinar-hi, això si, cal reservar abans. Hi ha lavabos i un hostal equipat. Per continuar amb la ruta circular deixem el santuari enrere i baixem per les escales i cintuem el camí fins el punt de sortida.

escales
Les escales

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s