Nou Creus desde Núria

El Nou Creus és un cim situat a 2799 d’alçada situat a meitat de camí entre la Vall de Núria i l’estació d’esquí de Valletr 2000. Sortim desde Núria i en unes dues hores i mitja coronem el cim de la Fossa del gegant i després el Nou Creus, que com el seu nom indica, esta precedit per nou creus. Comencem¿?

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: Fàcil
Distància total: 10.6km (5 hores-hora i quart de tornada)
Alçada mínima:2013m
Alçada màxima: 2799m
Població més propera: Queralbs
Distància de referència desde Barcelona:  2 hores (cal tenir present que només s’hi pot arribar desde el cremallera, Ribes de Freser o Queralbs

mapa

Track GPS i enllaç wikiloc aqui

La sortida comença desde l’alberg Pic de l’Àliga. Arribem a Núria agafant el cremallera, tant desde Queralbs com desde Ribes de freser. Cal pensar que el recorregut desde Ribes triga aproximadament una mitja hora fins a Núria.

primera-pinedasortida-2sortida

Just baixar i enfilar cap a darrere del Alberg, ja trobem un cami que enfila entre una petita pineda i marcada amb indicacions de GR. Un cop deixem la pineda, enfilem cap a la vall on hi trobem una bifurcació on hi ha indicacions cap al cim de noufonts i noucreus. Sempre seguirem les indicacions cap al noucreus. El GR el deixarem a ma esquerra cap al Noufonts i continuarem cap a la dreta.

primer-indicador
GR11

El cim del nou creus, és la montanya més alta que veiem cap al nord-est, enfilem per la vall cap amunt fins el coll del pic de la Fossa del gegant. Si seguim la pendent que ens marca la vall, farem una petita corva cap a la esquerra i veurem la vessant sud de la última pujada abans de fer cim.

cami-adalt
Vistes del final de la ruta, no té pèrdua

Finalment arribem a dalt del coll del Pic de la Fossa del gegant. A la dreta tenim el pic de la fossa del gegant i la esquerra veurem les nou creus petites just abans de fer cim. Les creus son relativament petties i si el feu hivernal potser us les perdeu, les vistes des del cim son espectaculars.

Tal com marca el track, es pot fer carena cap al cantó oest del cim direcció noufonts i veure es vistes de Núria. El recorregut de tornada s’inicia per aqui en cas de baixar per la vall del noufonts, el camí no té pèrdua, ja que el santuari de Núria està al final de la vall.

cami-al-oest
Vistes de la carena direcció oest

Des de el pic de la fossa del gegant les vistes son brutals, pic de l’Infern, Montseny, Montserrat, i podem veure clarament tota la linea de carenes que formen la olla de Núria. Per tornar simplement hem de desfer el camí i tornar. També es pot tornar pel coll de Noufonts per no repetir camí.

vistes-al-montseny
Vistes de la vessant sud amb el Turó de l’home al fons
vistes-a-nuria
Vistes de la Vall de Núria desde El pic de la fossa del gegant

Aproximadament una hora i mitja, recordeu que només podeu tornar amb el cremallera, tingueu present la hora!!

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s