GR92 – de Sant Antoni de Calonge a Platja d’Aro

El GR-92  és el sender que travessa la costa mediterrànea i contsa de més de 580 quilòmetres senyalitzats. Aquesta ruta en recorre tant sols dos quilòmetres i mitg, passant per cala roques planes, cala del paller, cala illa roja i cala Belladona. Desde Sant Antoni de Calonge fins a Platja d’Aro.

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: Fàcil
Distància total: 2.6km (5 hores-hora i quart de tornada)
Alçada mínima: 0m
Alçada màxima: 7m
Població més propera: Sant Antoni de Calonge
Distància de referència desde Barcelona:  1 hora

LOCALITZACIO DE L’INICI A GOOGLE

COM ARRIBAR

C9om es pot veure al mapa, la sortida desde Sant Antoni de calonge fins a la pasarela de roques planes, són pc més de 5 minuts amb cotxe, urbanització torre valentina.

ruta

Enllaç wikiloc aqui

1- Cala roques Planes    2- Cala el paller    3- Cala els esculls     4- Cala del Forn

5- Cala cristus – Gogo     6- Cala Cap Roig    7- Cala belladona

 

La nostra ruta comença a cala Roques planes, per accedir-hi, arribem primer a cala del paller a través de la urbanització de torre valentina. El carrer que arriba a l’entrada es el carrer Doctor Barrquer. Hi ha indicadors que ens porten just a la entrada de Roques Planes a través de cala del paller:

doctor barraquer

Un cop sortim del petit túnel arribem a través d’unes escales a la cala de la Roca del paller. Està envoltada de parets de pedra i una petita pasarela continua el GR cap a sant Antoni (cala roques planes) i a la dreta direcció Platja d’Aro. És una platja petita d’uns 50 metres, desprovista de qualsevol equipament i de sorra fina on s’hi pot estendre la tovallola perfectament. El fons marí és molt rocós i s’ha d’anar amb compte alhora de posar els peus a terra i la fondària augmenta relativament aprop de la sorra, a uns 10 metres ja tenim una profunditat de ben bé 2 metres.

paller
Cala del paller camí a roques planes
paller 2
Cala del paller camí a Platja d’Aro

 

A partir d’aquí, es pot visitar cala roques planes, no més de 5 minuts caminant cap a l’esquerra. És probablement la cala amb més encant de la zona i està formada per grans blocs de pedra on ens hi podem estirar i gaudir de la seva agua turquesa. Envoltada també de penya segats i pinedes, disposa d’espais molt petits de sorra., per tant, cala anr-hi aviat per trobar lloc. El fons és totalment de pedra per tal es adient dur calçat de goma i és un bon lloc per practicar l’snorkel. En aquesta platja es pot practicar el nudisme.

roques planes
Cala Roques Planes
roques planes 2
Cala Roques Planes

 

Desfent el camí i travessant la Cala de la Roca del paller, arribem a la cala dels Esculls. És probablement la cala més petita de la zona amb poc mes de deu metres de longitud. Està provista de sorra fina però hi ha pedres grans al voltant que en limiten molt l’espai. El fons és molt pedregós. és amb tota seguretat la cala més tranquila de la zona i evidentment, desprovista de qualsevol tipus de serveis o equipaments.

els esculls
Cala els esculls

 

La següent cala que trobem és la cala del forn.  Es troba situada entre la platja de canc ristos i l’anterior mencionada dels esculls. A la platja de can crisuts (la següent) s’hi pot arribar en contxe, per tant per arribar-hi no cal fer tot el camí de ronda. Aquestes dues cales estan comunicades per un túnel d’uns 10 metres. No disposa d’equipaments però sí de dues papereres. La platja té uns 25 metres de longitud i 10 d’amplada i té sorra fina.

tunel
Tunel de cala del forn a cala  cristus
cala del forn
cala del fron

 

La platja que segueix és la cala de can cristus, juntament amb cala gogo després. és una platja semiurbanitzada i molt llarga, amb prop de 180 metres de longitud i uns 40 d’ample.

La platja està totalment equipada, disposa de dutxes, rentapeus, papereres, rampes per minusvalids, llocs propers on deixar el cotxe, etc… Tot i així, no és una platja excessivament massificada tot i ser de sorra gruixuda. Tot i que en temporada alta la presència de càmpings a la vora fan que augmenti moderadament l’afluència de la gent.

cala cristos
cala cristus

 

La penúltima cala és la cala de cap Roig. després de caminar per un reformat camí de ronda durant 10 minuts arribem a aquesta cala. El nom de la cala ve donat per l’illot que dona personalitat a la cala. la composició de la roca és el que dona nom a aquesta semi-península que es pot caminar si es va amb compte. Auqest illot separa la platja en dos arees. Just al mitg hi ha un restaurant on poder menjar a peu de platja. la platja més llarga (passat l’illot) presenta un fons marí de sorra mentre que la primera part és rocosa. és una de las cales més fotografiades de la costa brava i molt característica.

 

cap roig
Arribada a cala cap roig
portada 3
panoràmica de la cala

 

Continuant el camí de ronda, arribem a cala belladona. El camí ens aporta unes vistes increibles de la cala de cap roig. Els extrems de la platja son rocoso i a la part esquerra hi ha un petit illot. De sorra i amb pocs serveix i equipaments, està situada molt aprop d’una zona urbanitzada, per la qual cosa és faàcil accedir-hi amb cotxe.

cala cap roig
Cami a cala belladona
cala cap roig 2
camí a cala belladona
belladona
cala belladona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s