La riera de Mergançol (La ruta dels 6 gorgs)

La riera de Mergançol transcorre just al costat de Borredà, un petit municipi de la comarca del Ripollès. La ruta comença al gorg del salt, just sota el poble i després, tornant al poble, continuarem riera amunt visitant la resta de gorgs. Us hi apunteu¿?

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: Fàcil
Distància total: 8km
Alçada mínima: 814m
Alçada màxima: 970m
Població més propera: Borredà
Distància de referència desde Barcelona:  1’5 hores

mapa

Enllaç wikiloc aqui

LOCALITZACIÓ DEL GORG DEL SALT

El gorg del salt és un saltant d’aigua, a la riera de Mergançol, sota mateix del poble, al costat de can Tisoi. Es fa servir com a lloc de bany, i les aigües són molt netes. Arribarem fins al gorg a través d’un camí que serpenteja durant 5 minuts. No hi ha espai per posar tovalloles o zones on dinar. El gorg es troba a un forat bàsicament. Hi ha un pàrquing al sortint del poble on podeu deixar el cotxe, just al desviament de Sant Jaume de Frontanyà.

Just sortint de borredà, a ma dreta trobarem un indicador que ens indica el camí que baixa fins el gorg

trencall

Un cop comencem a baixar el camí, al cap d’uns 5 minuts arribem al gorg del Salt, la part central té prop de 3 metres de fontd`ria i desde la paret s’hi pot saltar. Recomenable portar calçat adient pel riu.

gorg del salt
gorg del salt

Un cop visitat el gorg del salt, tornem a desfer el camí, i seguirem el camí de la riera direcció nord. La riera dels 6 gorgs és la mateixa que la del gorg del salt, la carretera la travessa. Si arrribem a la carretera, i anem en direcció contraria a Borredà, torbem un pont i un trencall a ma esquerra. hi trobarem una masia i ens dirigim cap a la riera de nou.

Gorg del salt, marcat en vermell, trencall marcat en blau, pont marcat en verd.

arribar als gorgs

Un cop arribem de nou a la riera, la ruta segueix els gorgs i la riera justb passant pel camping de Borredà, i els grogs que anirem trobant son els 4 següents:

gorg 2gorg 3gorg 4gorg 5

Finalment, el camí s’allunya una mica de la riera i finalment arribem a un d’ells, relativament petit, però potser el que té de tot, una pafrt de riu on hi podrem posar la tovallola i un petit salt d’aigua.

gorg 6bgorg 6

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s