Del Monestir de Montserrat a St Jeroni

Sant Jeroni és el cim més alt de la montanya de Montserrat., entre el cavall bernat, Sant Joan, etc… El macís de Montserrat s’aixeca desde les faldes del riu LLobregat entre les comarques del bages, Anoia i Baix LLobregat. Després d’unes quantes escales, desde sant jeroni podrem observar la magnitud i les formes d’aquest macís transformat per les erosions, els canvis climàtics i moviments tectònics. Una meravella del relleu de Catalunya

INFORMACIÓ DE LA RUTA

Dificultat: fàcil
Distància total: 11km
Alçada mínima: 740m
Alçada màxima: 1236m
Població més propera: Monistrol de Montserrat
Distància de referència desde Barcelona: 45min

mapa

Enllaç wikiloc aqui

El punt de sortida és del Monestir de Montserrat. Al monsetir s’hi pot arribar en cotxe (el pàrquing es reduït), caminant desde Monistrol, amb el Cremallera de Montserrat o bé amb el Montserrat Aeri. Qualsevol d’aquestes opcions ens duran a la plaça de santa Anna.

INICI DE LA RUTA:

La opció del funicular és la més ràpida i espectacular. Inaugurat al 1930 i té un recorregut de 1350 metres. El funicular transcorre per pendents de 45º. cal arribar amb una mica de temps, ja que les sortides son cada 20 minuts i el preu d’anad i tornada és de 10€. Aquest medi va servir per evacuar els monjos durant un incendi a l’any 1987.

Web de l’aeri de Montserrat on comprar bitllets aquí

teleferic
Montserrat aeri

 

Un cop arribem al monsetir de montserrat, si hi arribem el diumenge al migdia, tindrem l’oportunitat de’escoltar en directe als escolanets de Montserrat. El monestir es troba a 720m sobre el nivell del mar. El seu inci es situa prop del l’any 880 i té una població d0uns 70 habitants. El símbol religiós mundialment conegut es la mare de Déu de Montserrat, també coneguda com la Moreneta.

montserrat
Interior de la basílica amb la moreneta al fons
monestir4
Façana de la basílica de Montserrat
monestir2
Plaça d’Abat Oliva

Un cop visitat el monestir, comencem l’excursió pòpiament dita. Ens dirigirem a l’est, deixant enrere el monestir i dirigint-nos a la confluencia de la majoria de camins del monestir. Just darrere de un conjunt de 5 fonts on es pot veure aigua.

inici
Inici marcat amb punt verd

Un cop aquí la ruta està molt ben definida per les fites que anem trobant. Hem de seguir les indicacions St. Jeroni. El principi de la ruta pot resultar feixuc ja que hi ha moltes escales, no són interminables, finalment s’acaben. El recorregut té unes vistes inmillorables de Montserrat i cal dir que la majoria transcorre a cel obert, sense vegetació alta que ens tapi del sol. El recorregut de les escales dura aproximadament tres quarts d’hora. Si estem atents veurem escaladors i els seves vies d’escalada.

escales 2
escales
escales 1
més escales

Quan anem salvant la major part de desnivell, entrem a una zona de bosc més tancat i humit. La vegetació és característica del biosc mediterrani, on hi abunden les alzines. pel que fa a la fauna hi podem trobar senglars, rat penats, esquirols, gats mesquers i un cop arribats a sant Jeroni, és molt fàcil veure cabres salvatges.

cami bosc
Bosc de montserrat

 

Finalment, arribem a la ermita de Sant Jeroni, una petita edificació tancada que es trpba en restauració. Si segum les indicacions, ben aviat arribarem al cim de Sant jeroni on després de continuar més escales, podrem trobar unes panoràmiques de montserrat espectaculars. Si el dia està prou clar, podem veure el Macís del Montseny, Els pirineus, la ciutat de barcelona, el puigsacalm, la mola i practicament tota la inmensitat del territori català. Hi ha un punt geodèsic just al costat del mirador de Sant Jeroni.

vistes st jeroni 2
Vistes abans d’arribar al mirador
desde st jeroni
Vesdsant nord de Montserrat desde sant Jeroni
st jeroni
Panoràmica de Sant Jeroni

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s