Prat de Cadí i la Canal de Cristall

Aquesta ruta et portarà a un dels millors prats de Catalunya. Un prat és una formació vegetal formada només per plantes herbàcies, o sigui, només per herba. I és aquí el que trobaràs, un meravellòs prat, als peus de la cara nord de la Serra del Cadí, i on podràs continuar fins pujar la canal de cristall. La Serra del Cadí, està ubicada a l’Alt Urgell, la Baixa Cerdanya i el Berguedà i és la frontera natural entre els Pirineus i el pre Pirineu, vistes inmillorabbles, tant pel nord com pel sud.

Dificultat: Fàcil
ATENCIÓ: en cas de ruta hivernal i fer la canal de cristall, cal anar preparat amb grampons i piolet. Cal estar atente al butlletí d’allaus, és zona susceptible de purga.
Distància total: 18km
Alçada mínima: 1500m
Alçada màxima: 2500m
Població més propera: Estana
Distància de referència desde Barcelona: 2 hores

mapa.jpg

Enllaç wikiloc aqui

La ruta comença al Pàrquing coll de Pallers, situat a la petita població d’Estana. Per arribar a Estana, cal agafar una bifurcació al oble de Martinet, situat a la carretera que va des del Túnel del Cadí cap a la Seu d’Urgell. En cas d’hivern, aquesta carretera comarcal pot estar gelada, condueix amb precaució. Al coll de pallers hi ha una zona de picnic molt ample per diexar-hi el cotxe i on poguer dinar.

coll de pallers
Parquing coll de pallers

LOCALITZACIÓ GOOGLE MAPS

 

Un cop començat el camí, arribem ben aviat a un sender ben marcat que ens porta a través d’un bosc de pi. El camí es caracteritza per trams amb pedres força grans que fan que el desnivell a salvar fins al prat de Cadí no sigui un passeig. El desnivell és aproximadament d’uns 500 metres i el temps fins a prat de cadí és d’aproximadament una hora.

inici del camí
Inici del sender amb la canal de cristall al fons
sender cap a prat de cadi
tram de pineda
vistes de la cerdanya
Vistes de la Alta Cerdanya

Aquesta es la imatge ampliada del tram des del pàrquing de coll de pallers fina a prat de cadí. Es molt fàcil orientar-se, perque si no perds de referència la serra del cadí, bàsicament és allà on has d’anar, si el sender comença a desviar-se a dreto o esquerra, cal retrobar el camí. Aquesta és la ruta de Estana a Prat de Cadí. A mitg camí hi ha una fita de formigó, si la veus, vas per bon camí.

Enllaç wikiloc aqui

prat de cadí

 

Sense preví avís, i abandonat per sorpresa el bosc espès de pins, arribes a Prat de Cadí. Es un gran prat descobert d’arbres amb unes vistes magnifiques de la cara nord del cadí, just en front trobaras la canal de cristall (punt verd) i la canal de l’ordiguer (punt blau). La ruta continua travessant el prat de Cadí dirigint-nos cap a la canal de Cristall.

vistes prat
Panoràmica del cadí
vistes prat 2
Prat de cadí i les canals, amb el puig de cristall al centre

montanyespendents

Un cop deixes Prat de cadí, si decideixes fer la canal de Cristall, el camí transcorre direcció sud, no té pèrdua, s’ha de pujar per la tartera i anar a buscar la gran paret del centre la fotografia, la canal de l’Ordiguer transcorre cap al desviament dret, i la canal de Cristall cap a la esquerra. Hi ha marques blanques i grogues que assenyalen el camí

pujada cap a les canals
Canal ordiguer en blau, canal de cristall en verd
ordiguer
Als preus de la Canal de l’Ordiguer

 

Vorejant la paret des de la part inferior, arribem a la boca de la canal de Cristall, la pendent d’aquesta canal és de màxim 45º, a l’estiu cala amb compte perquè hi ha desprendiments i la roca pot ser inestable. En cas de ruta hivernal, imprescindible utilitzar casc, grampons i piolets. El primer resalt s’agafa per la cara esquerra i després s’obra en forma d’embut fins arribar al coll de la canal de cristall. El temps en salvar tota la canal és d’uns 90 minuts.

inici cristall 2
Vistes de la canal de cristall
inici cristall
Inici de la canal
canal cristall
Canal de cristall
canal cristall cim
Arribada a dalt de la canal

 

 

 

Un comentario en “Prat de Cadí i la Canal de Cristall

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s